Autoservice

Grote en kleine beurt

Bij een kleine beurt worden alle essentiƫle punten zoals het peil van de vloeistoffen, de remmen, verlichting en de autobanden nagekeken en de olie ververst en het oliefilter vervangen. Bij een grote beurt wordt eigenlijk het gehele voertuig nagekeken.

Hoe gaat gaat dit in zijn werk?

Bij een grote beurt wordt eigenlijk het gehele voertuig nagekeken. Denk aan olie- en luchtfilters, airco, remblokken, dynamo, schokdempers, uitlaat etc. Spreek met de garage af dat je gebeld wilt worden, indien er iets duurs vervangen moet worden. Zo weet je tenminste waar je aan toe bent en zijn er geen onduidelijkheden achteraf.

gelijktijdig groot auto onderhoud wordt uitgevoerd. Vergeet vooral niet om regelmatig de bandenspanning te controleren: dat scheelt aanzienlijk in het brandstofgebruik en spaart je banden.

Alle JAMES vestigingen zijn aangesloten bij de Bovag en dat biedt je tal van zekerheden. Dus ook bij reparatie en auto-onderhoud. Vindt er een reparatie plaats aan je auto, dan heb je recht op 3 maanden Bovag reparatie garantie. Zowel op de geleverde arbeid als op de gemonteerde onderdelen. Bij JAMES is dat zelfs 1 jaar.

Zomer- en wintercheck

Denk ook eens na over een zomer- of een winterbeurt. Veel voertuigen worden een paar keer per jaar aan soms extreme omstandigheden blootgesteld. Bijvoorbeeld tijdens een lange vakantiereis met de caravan naar het zuiden. Of een rit over besneeuwde en gladde wegen op weg naar de wintersport. In dergelijke gevallen is het aan te raden om vooraf een aantal zaken te laten checken, zoals:

  • Zit er nog voldoende koelvloeistof in het koelsysteem?
  • Heeft de remvloeistof nog de juiste samenstelling?
  • Zit er nog voldoende profiel op mijn banden?

Voor de zomer en winter even een auto onderhoud check uit laten voeren en je bent altijd veilig op de weg!