Belang van auto-onderhoud

Regelmatig auto-onderhoud is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor meer rijplezier en het vermindert de kans op onnodige reparatiekosten. Want goed onderhoud is veilig en betrouwbaar, ook bij extreme weersomstandigheden. Wie zijn voertuig op gezette tijden laat onderhouden, zal er langer van kunnen genieten. Maak direct een afspraak

Kleine en grote beurt

Bij een kleine beurt worden alle essentiële punten zoals het peil van de vloeistoffen, de remmen, verlichting en de autobanden nagekeken en de olie ververst en het oliefilter vervangen. Bij een grote beurt wordt eigenlijk het gehele voertuig nagekeken.

Soorten onderhoud

Behoud van fabrieksgarantie

De fabrieksgarantie op uw auto blijft onverminderd geldig wanneer u onderhoud laat uitvoeren door JAMES. Waar u vroeger alleen bij uw dealer terecht kon, blijft de fabrieksgarantie van uw auto sinds een aantal jaren ook bij merkonafhankelijke onderhoudsbedrijven van kracht. Onze onderhoudsspecialisten beschikken sinds de invoering van de Wet Monti en de BER2013- wetgeving over dezelfde technische informatie als de merkdealer. Doorvoering van die wet zorgde ervoor dat de fabrieksgarantie bij JAMES gewoon geldig blijft. Zo is de garantie op uw auto volledig gewaarborgd.

Lees meer

Zomer- en wintercheck

Denk ook eens na over een zomer- of een winterbeurt. Veel voertuigen worden een paar keer per jaar aan soms extreme omstandigheden blootgesteld. Bijvoorbeeld tijdens een lange vakantiereis met de caravan naar het zuiden. Of een rit over besneeuwde en gladde wegen op weg naar de wintersport. In dergelijke gevallen is het aan te raden om vooraf een aantal zaken te laten checken, zoals:

  • Zit er nog voldoende koelvloeistof in het koelsysteem?
  • Heeft de remvloeistof nog de juiste samenstelling?
  • Zit er nog voldoende profiel op mijn banden?

Voor de zomer en winter even een auto onderhoud check uit laten voeren en je bent altijd veilig op de weg!

Maak een afspraak