Je wilt je auto zo lang mogelijk in topconditie houden. Daarom is regelmatig een grote beurt laten uitvoeren een must. Door slijtage gaat elke auto vroeg of laat gebreken vertonen. Onze experts staan voor je klaar om te zorgen dat je weer zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kunt rijden. Laat ons van JAMES Autoservice jouw auto-onderhoudverzorgen, dan beantwoorden we al je vragen.

Wat is een grote beurt?

Een grote onderhoudsbeurt houdt precies in wat de naam al aangeeft: een uitgebreide check van de essentiële onderdelen van je auto. Onze experts vervangen dan ook de noodzakelijke onderdelen volgens het onderhoudsschema van de auto. Van je remmen tot je wielophanging, van je schokdempers tot je banden, maar ook je stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Dat kunnen we bij JAMES Autoservice voor elk merk en model auto. Precies volgens het onderhoudsboekje en uitsluitend met auto-onderdelen die voldoen aan de fabrieksspecificaties. Dat is wel zo’n fijne gedachte, nietwaar?

Hoe vaak moet een auto een grote beurt krijgen?

Er is geen gemiddelde dat aangeeft na hoeveel kilometer er groot onderhoud aan de auto nodig is. Dat wisselt per merk, type en leeftijd. Het onderhoudsschema van je auto geeft aan dat het tijd is voor een grote onderhoudsbeurt. Bij nieuwere auto’s hoef je er niet eens zelf over na te denken, want dan helpt een signaal en lampje op je dashboard je er wel aan herinneren dat het tijd is voor een grote beurt. Lang leve de ingebouwde boordcomputer! Voor oudere auto’s kun je uitgaan van een grote beurt per jaar. Een grote beurt kun je trouwens mooi combineren met een gratis APK checkbij JAMES Autoservice. Handig!

Is een grote beurt verplicht?

Niet wettelijk verplicht, maar een grote beurt is wel echt noodzakelijk als je op den duur nog door de APKwilt komen met je auto. En als je de fabrieksgarantie wilt behouden van je auto. Dan moet er namelijk wel door een erkende garage onderhoud zijn uitgevoerd met goedgekeurde onderdelen. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Typisch onderhoud voor winter en zomer

Een grote beurt kan in elk seizoen plaatsvinden. Maar het is wel zo logisch dat we tijdens de beurt ook aandacht besteden aan de specifieke onderdelen die in de winter of zomer extra aandacht nodig hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het monteren van winterbanden en het bijvullen van ruitenwisservloeistof met antivries. Zo zorgen we ervoor dat je zo veilig mogelijk de weg op gaat, zelfs als er winterse omstandigheden heersen. Uiteraard checken we ook de verwarming en controleren we elk onderdeel dat last kan krijgen van vorst of strooizout. Je ziet het: bij JAMES Autoservice denken we graag met je mee als het gaat om een grote beurt in de winter. Door goed en regelmatig onderhoud blijft je auto in topconditie en voorkom je dure verrassingen.

Is het zomer als je bij ons komt voor een grote beurt? Dan kijken we ook direct even naar je airco. Heel belangrijk bij mooi weer! We bieden je de volgende onderhouds- en controlebeurten: airco check, airco-onderhoudsbeurt en airco geurbehandeling. Onze monteurs zijn speciaal opgeleid hiervoor en zij gebruiken geavanceerde technische apparatuur om auto's van elk type en model te onderhouden. Het onderhoudsschema dat bij je auto hoort, is daarbij leidend. Je kunt er ook op vertrouwen dat zij alleen onderdelen en apparatuur gebruiken die voldoen aan de specificaties van de fabriek. We garanderen je dus voor 100% dat ons onderhoud kwalitatief hoogwaardig is.

Hoe lang duurt een grote beurt?

Het duurt ongeveer twee tot drie uur voordat onze onderhoudsmonteurs de grote beurt aan je auto hebben uitgevoerd. Je weet dus zeker dat er aan elk detail gedacht is, zodat je weer veilig de weg op kunt. Het kan gebeuren dat het soms wat langer duurt, afhankelijk van wat onze experts tegenkomen in jouw auto. Mocht dat zo zijn, dan brengen ze je altijd op de hoogte hiervan. Net als van eventuele meerkosten die bepaalde reparaties met zich meebrengen.

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor een grote beurt?

De gemiddelde kosten voor auto-onderhoud zijn vooral afhankelijk van de grootte en leeftijd van je auto. Bij JAMES Autoservice weet je altijd precies waar je aan toe bent. Je krijgt goed advies tegen een scherp tarief. Wanneer je een afspraak maakt, kun je aangeven dat je vooraf een prijsopgave wilt. Zo voorkomen we onduidelijkheden achteraf en kun je rekening houden met de opgegeven totaalprijs.

Om je toch een idee te geven: een grote beurt voor een grotere auto kost meer dan voor een kleinere. Het Nibudheeft een berekening gemaakt van een gemiddelde onderhoudsprijs per maand voor diverse typen auto’s.

Daarbij maken ze onderscheid tussen vaste onderhoudskosten (€ 21,- per maand, dus € 252,- per jaar) en variabele onderhoudskosten, die nogal wisselen. Het begint bij € 40,- per maand voor een miniklasse auto en loopt door tot € 68,- per maand voor een middenklasse auto. Daarmee kom je uit tussen de € 480,- en € 816,- per jaar. Wil je vooraf graag weten wat de kosten voor een grote beurt zijn? Onze experts vertellen het je graag.

JAMES Autoservice: jouw onderhoudsspecialist

We kunnen bij JAMES Autoservice elke soort auto onderhouden, van een zakelijke auto tot een particuliere. Alle typen van alle merken zijn ons specialisme. We vertrouwen op onze jarenlange ervaring, waardoor we een specialist in de breedte zijn geworden.

Jij wilt toch ook de fabrieksgarantie op je auto behouden? Zorg dan dat je een grote beurt laat uitvoeren door onze specialisten. Bij ons kies je altijd voor kwaliteit én een scherpe prijs. Bovendien adviseren wij je bij de grondige check over bepaalde onderdelen die vervangen moeten worden of binnenkort aan vervanging toe zijn. Tijdens de grote beurt kunnen we deze reparaties dan meteen meenemen of de werkzaamheden desgewenst uitstellen tot een later moment. Je ontvangt van ons altijd een prijsopgave vooraf, zodat je weet waar je aan toe bent.

Maak nu een afspraak voor je grote beurt!

Is jouw auto toe aan een grote onderhoudsbeurt? Maak dan via onze site een afspraakmet een JAMES-garage bij jou in de buurt.