APK

Is het weer tijd voor de APK? Hiervoor kun je terecht bij JAMES Autoservice. Je kunt makkelijk en snel een online afspraak maken met een vestiging bij jou in de buurt.

Maak een afspraak

Bevordering verkeersveiligheid en bescherming milieu

De APK is wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Het staat los van het standaard auto-onderhoud. Het is daarom belangrijk om te weten of/ en wanneer jouw auto gekeurd moet worden.

Zonder geldige APK mag je niet autorijden, dan kun je een boete krijgen van het RDW of de politie. Als je een ongeluk krijgt met een voertuig zonder APK, dan keert de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus belangrijk om te weten wanneer jouw auto APK moet hebben.

Op welke punten wordt de auto beoordeeld

Tijdens een APK let onze keurmeester op o.a. remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Daarnaast worden de uitlaatgassen getest.

APK checklist

Je kan je voorbereiden op de aankomende APK door bijvoorbeeld eens te kijken naar:

  • Controleer de banden op scheuren en profieldiepte.
  • Controleer de verlichting van uw auto.
  • Werkt de claxon?
  • Controleer de handrem.
  • Controleer de vloeistoffen.
  • Branden er geen lichtjes op het dashboard?

Meer weten over de keuringseisen.

Het RDW heeft een website waarop helder gepresenteerd staat, waar een auto aan moet voldoen. Het is een zeer technische website, maar wel goed om eens doorheen te klikken.

Lees meer over deze website