Occasion kopen?

Een tweedehands auto kopen via JAMES is een veilige manier. Kijk eens tussen onze ruime aanbod van occasions. Staat je droom auto er (nog) niet tussen, plaats dan een zoekopdracht bij ons en wij gaan voor je opzoek. Wij zorgen voor gegarandeerde kwaliteit, betrouwbaarheid en bieden uitgebreide garantiemogelijkheden. Maar we hebben ook tips, mocht jouw droomauto ergens anders staan.

Verkoopadvies

Waar let je op bij het kopen van een auto? Misschien heb je al een idee welke merk of model. Heb je een auto op het oog, doe eerst een kenteken check. Zo weet je meer over het verbruik en of de kilometerstand logisch is. Vraag naar de leeftijd van de auto, hoeveel eigenaren deze heeft gehad en naar de onderhoudshistorie.

Reparaties en onderhoud van de auto

Het is belangrijk om te kijken naar het onderhoud en de reparaties die in het verleden hebben plaatsgevonden. Dit kan voor jou een indicatie zijn van mogelijk zwakke plekken of achterstallig onderhoud. Kijk goed naar de onderhoudsboekjes en andere bijbehorende documenten. Vergelijk bijvoorbeeld de gegevens van de auto uit de documenten, met de gegevens die daadwerkelijk in de auto weergegeven worden. Wanneer deze niet overeenkomen weet je direct dat er iets niet in orde is. Daarnaast vertellen onderhoudsboekjes je meer over het verleden van een auto. Is de auto netjes APK gekeurd en is het benodigde onderhoud uitgevoerd?

Maak een proefrit

Maak altijd een proefrit in de gebruikte auto. Wanneer jij met een auto rijdt, kom je het snelst achter verborgen gebreken. Een auto kan er van buiten nog zo mooi en netjes uit zien, maar ‘onderhuids’ kan dit anders zijn. Ga daarbij ook de snelweg op om te zien hoe de auto zich houdt onder hogere snelheden. Wanneer jij tijdens een testrit vreemde geluiden hoort of wanneer je zelfs geen testrit mag maken, kan dit voor jou een indicatie zijn dat er iets met de auto aan de hand is.