Iedere auto slijt vroeg of laat. Daarom is auto-onderhoud zo belangrijk. Als je zeker wilt weten dat je nog een hele tijd kunt vertrouwen op je vierwieler, laat je hem goed onderhouden. Kleine dingen kun je zelf, maar voor de grote beurt heb je onze experts nodig. Wij leggen je graag uit hoe we bij JAMES Autoservice jouw auto-onderhoudverzorgen. Op elke vraag die je hebt, geven we antwoord.

Hoe vaak moet de auto een onderhoudsbeurt krijgen?

Het enige echte antwoord op deze vraag is: dat ligt eraan. Heb je een nieuwe auto, dan geeft hij vaak zelf al met een signaal en lampje op het dashboard aan dat het tijd is voor een beurt. De boordcomputer weet dit namelijk exact. Per automerk en autotype verschilt de hoeveelheid kilometers die daarvoor moeten verstrijken. Ook de leeftijd van je auto speelt hierbij mee. Heb je een oudere auto, dan kun je uitgaan van een kleine beurt na een jaar of nadat je 15.000 kilometer gereden hebt.

Wanneer moet de auto naar de garage voor groot onderhoud?

Het onderhoudsschema van je auto bepaalt wanneer het tijd is voor een grote onderhoudsbeurt. In dat geval controleren onze experts tijdens het auto-onderhoud alle onderdelen en vervangen ze de noodzakelijke onderdelen volgens het onderhoudsschema van de auto. Een grote beurt kun je trouwens mooi combineren met een gratis APK checkbij JAMES Autoservice.

Een grote onderhoudsbeurt is de perfecte graadmeter om te zien hoe het er met jouw auto voorstaat. Onze experts checken dan ook je remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Welk merk en model auto je ook hebt, voor elke auto kunnen wij het benodigde onderhoud volgens het onderhoudsboekje uitvoeren. Wij gebruiken daarbij alleen auto-onderdelen die voldoen aan de fabrieksspecificaties. Zo weet je zeker dat je mobiliteit gegarandeerd is.

Wanneer moet de auto naar de garage voor klein onderhoud?

Een kleine beurt is minder uitvoerig dan een grote variant, maar toch is hij belangrijk. Dankzij klein onderhoud voorkom je onaangename en vaak ook dure verrassingen. En zeg nu zelf: autopech komt nooit gelegen. Geeft je dashboard dus een seintje dat het tijd is voor auto-onderhoud, kom dan snel naar JAMES Autoservice. Onze experts checken dan de vitale functies van je auto.

De belangrijke onderdelen van je auto worden bij klein onderhoud nagekeken. Denk daarbij aan banden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen. Allemaal krijgen ze een uitgebreide controle. We stellen de lampen bij en vullen vloeistoffen bij waar nodig. Ook vervangen we de olie en het oliefilter. Daarna kan je auto er weer een tijdje tegen!

Tips voor auto-onderhoud in de winter

Zeg je winterbeurt, dan zeg je winterbanden en ruitenwisservloeistof. We willen immers allemaal zo veilig mogelijk de weg op, ook in winterse omstandigheden. Daarom denken we bij JAMES Autoservice graag met je mee als het gaat om winters auto-onderhoud. Uiteraard checken we ook de verwarming en controleren we elk onderdeel dat last kan krijgen van vorst of strooizout.

Zeker in de winterperiode is het van groot belang dat je jouw auto goed en regelmatig laat onderhouden. Zo blijft je auto in topconditie en voorkom je meestal dat je voor dure verrassingen komt te staan. Dankzij goede winterbanden rijd je ook nog eens veiliger en zekerder bij sneeuw, natheid en gladheid.

Tips voor auto-onderhoud in de zomer

Bij JAMES Autoservice zorgen we er graag voor dat jouw airco goed werkt in de zomer. We bieden daarom de volgende onderhouds- en controlebeurten: airco check, airco-onderhoudsbeurt en airco geurbehandeling.

Onze speciaal opgeleide monteurs beschikken over geavanceerde technische apparatuur om auto's van elk type en model te onderhouden. Zij volgen daarbij het onderhoudsschema dat bij je auto hoort en zij gebruiken alleen onderdelen en apparatuur die voldoen aan de specificaties van de fabriek. Hiermee garanderen wij dat ons onderhoud kwalitatief hoogwaardig is.

Waarom JAMES net zo goed is in auto-onderhoud als de merkdealer

Of je nu een zakelijke auto rijdt of privé, bij JAMES Autoservice ben je aan het juiste adres voor onderhoud. We zijn gespecialiseerd in alle typen van alle merken. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we onszelf ook echt een specialist in de breedte noemen.

Heel belangrijk: je behoudt de fabrieksgarantie op je auto als je bij ons het auto-onderhoud laat doen. Dat is een fijne gedachte, want zo kies je dus altijd voor kwaliteit én een scherpe prijs. Bovendien adviseren wij je over overige onderdelen die vervangen moeten worden of binnenkort aan vervanging toe zijn. Deze onderdelen kunnen wij bij de kleine beurt dan meteen meenemen of de werkzaamheden desgewenst uitstellen tot een later moment. Je ontvangt altijd een prijsopgave vooraf.

Bij JAMES Autoservice weet je altijd precies waar je aan toe bent. Je krijgt goed advies tegen een scherp tarief. Wanneer je een afspraak maakt, kun je aangeven dat je vooraf een prijsopgave wilt. Zo voorkomen we onduidelijkheden achteraf en kun je rekening houden met de opgegeven totaalprijs.

Bereken de gemiddelde onderhoudskosten voor je auto

Een oudere auto is duurder in onderhoud dan een nieuwere. En een beurt voor een grotere auto kost meer dan voor een kleinere. Het valt dus nog niet mee om de gemiddelde onderhoudskosten te berekenen. Bij het Nibudhebben ze echter wel een gemiddelde onderhoudsprijs per maand berekend. Daar heb je ongetwijfeld iets aan als je wilt weten wat auto-onderhoud kost.

Voor vaste onderhoudskosten gaan ze uit van € 21,- per maand, dus € 252,- per jaar. De variabele onderhoudskosten wisselen echter behoorlijk. Van € 40,- per maand voor een miniklasse auto tot € 68,- per maand voor een middenklasse auto. Dat is respectievelijk € 480,- tot € 816,- per jaar. Wat je auto-onderhoud precies kost, kunnen onze experts je vooraf vertellen. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat ze aan de slag gaan.

Maak nu een afspraak voor je auto-onderhoud!

Is jouw auto toe aan onderhoud? Maak dan via onze site een afspraakmet een JAMES-garage bij jou in de buurt voor een grote of kleine beurt.