Gezin auto najaar

Klanten vertellen

We hechten veel waarde aan ervaringen en reviews van onze klanten. We stellen het daarom zeer op prijs als je jouw bezoek aan een van onze vestigingen op deze pagina wilt beoordelen.

Schrijf hier je review

Win je factuurbedrag terug

Bij JAMES Autoservice kun je elke maand jouw factuurbedrag terug winnen.

Hoe kan ik meedoen?
Selecteer de JAMES vestiging waar je auto deze maand voor onderhoud is geweest en vul jouw beoordeling hieronder in. Vul tot slot naam, e-mailadres, factuurnummer en kenteken in.

Alle reviews bekijken?

Hieronder tref je alle reviews en je kunt ook op de reviews van vestigingen selecteren. We vinden jouw mening zeer belangrijk, want zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren als dat nodig is.

p dekker 20 uur geleden beoordeeld

geheel vernieuwd ,een nieuwpand,geweldig, maar belangrijk deSERVICE is nog steeds 100% halen en brengen(gehandicap) geen probleem een geweldig team hoe dit vol

Walter 1 dag geleden beoordeeld

Ik heb niet eerder zo'n redelijk blind vertrouwen gehad in een garage, vond onderhoudsbedrijven af en toe wel een beetje ruiken naar oplichting hier en daar. Bij Henno heb ik dit gevoel nooit gehad, kom er nu al behoorlijk wat jaren, nooit teveel betalen altijd vriendelijk en eerlijk! Jongens, super bedankt voor de goede service, keep it up! PS: mijn doel van deze review is niet om het factuurbedrag te winnen, maar even waardering tonen voor hoe en wat deze jongens doen. Als ik toch nog win, alleen maar mooi ;)

Walter 1 dag geleden beoordeeld

Olie lekkage na onderhoudsbeurt, ondanks het feit dat het vrijwel direct gebeurde na een onderhoudsbeurt kon goed verklaard worden waarom er lekkage was ontstaan, dit was helaas een kunststof onderdeel wat versleten was .............. Peugeot mag dit zichzelf aanrekenen! Goed en professioneel geholpen!

Jacqueline van der Beek 2 dagen geleden beoordeeld

Mijn Peugeot 208 is nog geen 3 jaar oud Heeft 26.000 km gereden en vertoonde plotseling een probleem met de ingebouwde navigatie Connect nav van Peugeot. Dat was op 23 april j.l. Tot in den treure ben ik ermee terug geweest naar de dealer waar de auto ook gekocht is. Vanalles hebben se daar geprobeerd maar het werd niet opgelost. De auto kon zijn positie niet bepalen en reed ergens in NL terwijl hij zich in Hoofddorp bevond. De dealer was niet bereid om een nieuwe antennevoet erop te zetten, “dat was te duur”. Bij Henno vd Berg van James Hoofddorp was het probleem binnen 10 min opgelost met een nieuwe antennevoet! Echt... de nobelprijs voor hen!

Lidie Veldsink 2 dagen geleden beoordeeld

Geweldige ondersteuning gehad bij het afhandelen van de schade. Bumper vervangen en auto weer als nieuw meegekregen. Zo blij met alle hulp en meedenken die ik steeds weer van Wagendorp krijg.

Gert-jan 2 dagen geleden beoordeeld

Keurig geholpen

jantine van Bemmel 2 dagen geleden beoordeeld

mijn band was lek, belde JAMES autoservice, want ze komen ook altijd keurig de lease auto ophalen voor onderhoud bij mijn werk, dus zij kwamen direct in mijn op. belde in de ochtend en einde ochtend werd de auto op gehaald en na ongeveer 1.5 uur later had ik de auto weer gemaakt en ik heb niet hoeven te wachten en kon gewoon door werken. En de kosten was prima. Zou het zo weer doen, als ik een lekke bank zou hebben. Prima kwaliteit met de haal en terug breng service.

Gerbert Strang 5 dagen geleden beoordeeld

Prima garage, vriendelijk, servicegericht.

Erik Schiering 6 dagen geleden beoordeeld

Door de firma James - van der Bilt een trekhaak laten monteren. Keurige zaak en uitermate vriendelijke ontvangst. Bij gebrek aan eigen leenwagen had de Vander Bilt een huurauto geregeld. Binnen een paar uur was alles gereed. Deze zaak is echt een aanrader en ik zal hier zeker terug komen voor andere diensten zoals sneeuwkettingen en / of dakkoffer te huren! met een vriendelijke groet, Erik Schiering

b roodenburg 6 dagen geleden beoordeeld

Top service ontvangen vandaag! Helaas deed mijn telefoon het niet waardoor ik niet te bereiken was. Maar omdat ze verder kijken dan hun neus lang is hebben ze mij weten te bereiken en bleven ondanks alle gedoe ontzettend vriendelijk en behulpzaam! Mijn auto weer super schoon en goed onderhouden ontvangen.

Hein van Scheppingen 6 dagen geleden beoordeeld

Zoals gewend prima zaak

Hans de Bruijne 1 week geleden beoordeeld

Heel erg vriendelijk en behulpzaam geholpen, op tijd, lekker kopje koffie gedronken tijdens het wachten, vreemd hetzelfde personeel maar nu geheel anders ! Voor mij een dikke 10 James ! (Leo)

Diana huisman 1 week geleden beoordeeld

Een top garage met ontzettend vriendelijke begripvolle en meedenkende personeelsleden altijd aandacht en een luisterend oor voor de klant het is echt geen straf om naar deze garage toe te gaan als je auto je op welke manier dan ook een keertje in de steek laat Een dikke 10 voor deze garage

Daan Huntjens 1 week geleden beoordeeld

Als je problemen hebt aan je auto óf je bent op zoek naar n andere auto wens je iedereen de vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en vriendelijkheid toe van Dennis & zijn team.

Akkerman 1 week geleden beoordeeld

Vandaag voor een onderhoudsbeurt geweest. Vriendelijk geholpen en in overleg besproken wat er wel en niet vervangen moest worden. Auto zelfde dag klaar toppertje!

EJMF Kerkhofs 1 week geleden beoordeeld

Een nieuwe 2e handse auto van 2018 Nissan Qashqai 1.2 Navigatie/ PANORAMADAK 360 Camera 16-03-2018....Grote Beurt en opknap lak-poets Voor een heeeel veeeeel Extras en Zeer goede prijs 18.900 euro Dank jullie allemaal voor de goede medewerking zorg kwaliteit.

Jan de Buck 1 week geleden beoordeeld

Auto was ook weer prachtig schoon!!

Michael 1 week geleden beoordeeld

Wij willen graag James autoservice bedanken voor hun snelle en kwalitatieve reparatie. We hadden een auto die plosteling warm werd langs de weg in de warme tijden. Gebeld gevraagd als het kon. Samen met oma langs de zaak. Er was in de middag al 2 uur plek voordat de dag voorbij was, was de auto al te rijden. We kregen een auto in bruikleen tegen een vergoeding, in de tussentijd zodat we heen en weer konden. Bedankt voor onze snelle reparatie. Namens mijn vrouw ook heel erg bedankt. Prijs/ reparatie verhouding was ook te doen, natuurlijk moesten we wat betalen, maar blij dat ik kan weten waar ik allemaal voor heb betaald met de uitgebreide factuur.

Michael 1 week geleden beoordeeld

Wij willen graag James autoservice bedanken voor hun snelle en kwalitatieve reparatie. We hadden een auto die plosteling warm werd langs de weg in de warme tijden. Gebeld gevraagd als het kon. Samen met oma langs de zaak. Er was in de middag al 2 uur plek voordat de dag voorbij was, was de auto al te rijden. We kregen een auto in bruikleen tegen een vergoeding, in de tussentijd zodat we heen en weer konden. Bedankt voor onze snelle reparatie. Namens mijn vrouw ook heel erg bedankt. Prijs/ reparatie verhouding was ook te doen, natuurlijk moesten we wat betalen, maar blij dat ik kan weten waar ik allemaal voor heb betaald met de uitgebreide factuur.

Maxim 1 week geleden beoordeeld

Mijn Opel agila had een afgebroken buis rond mijn pijlstok gebeld met James autoservice en netjes terug gebeld kosten geschat op 92 euro tenzij ze langer bezig waren 136 euro Vrijdag 9.15 auto gebracht Werd rond 14 uur gebeld het spuit stuk was kapot en moest ook vervangen worden nou goed ga uw gang Uiteindelijke rekening werd uiteraard duurder 184,46 ook omdat er 3 liter olie in mijn auto moest allemaal goed hoor ik was toen nog blij Bij het wegrijden zat er een ratel in mijn auto en hoorde ik dat er duidelijk iets niet goed zat bij de uitlaat daar zou ik na het weekend naar laten kijken Maar nu zondag het lampje van mijn moter gaat aan dit is nog nooit gebeurt Nu vraag ik mij af wat hebben ze gedaan in de garage Brommend geluid van uitlaat en nu het moterlampje wat gaat branden Mijn weekend is compleet verziekt ga morgen me auto laten uitlezen bij de Opel en dan zullen we horen wat er mis is en waarom dat lampje brand. MGA. U.